Συνταγές
Εύκολη και Πεντανόστιμη Τούρτα Σοκοφρέτα
Εύκολη και Πεντανόστιμη Τούρτα Σοκοφρέτα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
-2 φέτες σοκολατένιο παντεσπάνι ή κέικ
-1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
-400 ml γάλα
-300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
-380 γρ. άλειμμα σοκοφρέτα
-50 γραμμάρια ηλιέλαιο
-1 σοκοφρέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε ένα μπολτο γάλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι έως ότου το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγί.
Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε την κρέμα από το πρώτο μπολ, στο μπολ με την σαντιγί. Κατόπιν, χτυπάμε καλά πάλι με το μίξερ έως ότου τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους.
Παίρνουμε το παντεσπάνι και με το ειδικό πριονάκι, κόβουμε δύο ισοπαχείς στρογγυλές φέτες.
Στη συνέχεια, σε ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών το οποία έχουμε βάλει επάνω σε ένα μεγάλο πιάτο ή άλλο σκεύος, βάζουμε την πρώτη φέτα από το παντεσπάνι.
Με τη μαρίζ, απλώνουμε επάνω στη φέτα από το παντεσπάνι, ποσότητα από την κρέμα που έχουμε φτιάξει και την στρώνουμε καλά με την σπάτουλα.
Βάζουμε τώρα επάνω από αυτή την στρώση της κρέμας, το δεύτερο φύλλο από το παντεσπάνι.
Ακολουθούμε τα ίδια βήματα, δηλαδή βάζουμε με τη μαρίζ μία ποσότητα κρέμας επάνω από το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι και το ισιώνουμε καλά.
Ενα μεγάλο μαχαίρι μπορεί να μας βοηθήσει να ισιώσουμε πολύ καλά την κρέμα στο επάνω μέρος από το τσέρκι ώστε να μην εξέχει καθόλου υλικό από την κρέμα έξω από αυτό.
Βάζουμε τώρα το πιάτο με το τσέρκι στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μία σοκοφρέτα και την σπάζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μίξερ.
Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ έως ότου η σοκοφρέτα να τριφτεί καλά.
Αδειάζουμε την τριμμένη σοκοφρέτα σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, αδειάζουμε περίπου 380 γραμμάρια άλειμμα σοκοφρέτας. Προσθέτουμε 50 γραμμάρια ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ και βάζουμε το μπολστο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βγάζουμε μετά από τις περίπου 2 ώρες το τσέρκι από την κατάψυξη και αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά, αφήνοντας το γλυκό να καθίσει επάνω στο πιάτο.
Αφού βγάλουμε τώρα το μπολαπό το φούρνο μικροκυμάτων, το ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα και κατόπιν, αδειάζουμε επάνω από την τούρτα, ποσότητα από το μπολαυτό με το άλειμμα της σοκοφρέτας.
Φροντίζουμε ώστε, το άλειμμα σοκοφρέτας να καλύψει όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλαϊνά.
Πιάνουμε κατόπιν την τούρτα στα χέρια μας και την πασπαλίζουμε σχεδόν από το μισό του ύψους της και κάτω με την τριμμένη σοκοφρέτα.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Κόβεται με το μαχαίρι σε τριγωνικά κομμάτια.
Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Δες κι άλλες συνταγές για τούρτα με σοκοφρέτα!