Ορεκτικα
Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια από παλιά μαμαδίστικη συνταγή
Μια συνταγή για τυροπιτάκια που μπορεί να είναι απλή αλλά ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις από παλιά όμορφα χρόνια
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1 φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (500 γρ)
2 αυγά μεγάλα σέ θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3/4 από το κεσεδάκι με ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
για την επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την φαρίνα σε ένα σκεύος και την ανοίγουμε στο κέντρο ελαφρώς. Ρίχνουμε τα αυγά στο κέντρο, περιμετρικά το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίχνουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και την φέτα. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ζύμη.
Με τα χέρια μας πλάθουμε τα τυροπιτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε ένα αυγό και με το πινέλο, αλείφουμε τα βραχάκια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω- κάτω. Ο χρόνο ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τυροπιτάκια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα και φυσικά πεντανόστιμα τυροπιτάκια για το πρωινό μας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Βασιλοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ 1
ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
Λίγο ζάχαρη
750γρ αλεύρι
λίγο αλάτι
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Γέμιση
600γρ τυρί
2 αυγά
λίγο πιπέρι
λίγο γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε και το κόβουμε στα οκτώ τρίγωνα. .Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο και τυλίγουμε σαν κρουασανακι.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Αν θέλετε από πάνω αλείφετε με αυγό ή λάδι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Βασιλοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”