Συνταγές
Εξαιρετικό πορτοκαλομιλφέιγ με ελαφριά σαντυγί και σάλτσα πορτοκαλιού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γευστική και εντυπωσιακή δημιουργία
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
!! Θα χρειαστούμε δύο φύλλα σφολιάτας !!
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με το τσερκι που θα χρησιμοποιήσουμε , πιέζουμε τη σφολιάτα για να σχηματιστεί ο κύκλος,τον διαχωρίζουμε από την υπόλοιπη σφολιάτα. Με ένα πινέλο τα αλοιφουμε με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, τα τρυπάμε με ένα πηρούνι παντού,πασπαλιζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι να ροδησουν.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, μόνο που χωρίζουμε το κύκλο δε δώδεκα ίσα τρίγωνα.
Παίρνουμε δύο μεγάλα πορτοκάλια ( εγώ χρησιμοποίησα ένα πορτοκάλι και ένα πορτοκάλι σαγκουινι) τα καθαρίζουμε έτσι ώστε να καθαρίζουμε και το άσπρο μέρος τα κόβουμε στη μέση αφαιρούμε το άσπρο μέρος και τα πολτοποιουμε στο μουλτι.
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια , βάζουμε 50 γρ. ζάχαρη, 30 γρ νισεστε, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Χτυπάμε με το μίξερ 350 κρέμα γάλακτος με 2/3 ποτηριού άχνη . Όταν γίνει μια πλούσια σαντιγί ρίχνουμε και ανακατεύουμε σε αυτήν 250 γρ. στραγγιστο γιαούρτι.
Στο τσερκι βάζουμε την βάση σφολιάτας, ραντίζουμε με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, βάζουμε μια αρκετή στρώση σαντιγί,μια λεπτή στρώση σάλτσας πορτοκαλιού,την υπόλοιπη σαντιγί, την υπόλοιπη σάλτσα πορτοκαλιού και τέλος βάζουμε τα τρίγωνα της σφολιάτας.
Τρίβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια της ψημένης σφολιάτας και τα κολλάμε γύρω γύρω στο γλυκό μας.
Πασπαλιζουμε με λίγο άχνη.
Στολίζουμε με γλυκό πορτοκάλι, κερασακι και αμύγδαλα.
Η συνταγή είναι για τσερκι Νο 24.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.