Συνταγές
Εξαιρετικό μπούτι γαλοπούλα με κόκκινο κρασί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την μαρινάδα:
200 ml κρασί κόκκινο
2 φύλα δάφνης
6 κρεμμυδάκια
Εκτέλεση για την μαρινάδα:
Από το προηγούμενο βράδυ, μπανιάρουμε το μπούτι γαλοπούλας στο κρασί, μαζί με τα κρεμμύδια, και τα φύλα δάφνης, μέσα σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο, όλο το βράδυ.
Υλικά:
1.200 γρ. μπούτι γαλοπούλας σε φέτες
2 φύλα δάφνης
2 κουτ. σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
1 καρότο
1 πατάτα
15 μανιτάρια λευκά μικρά η 6 μεγάλα agaricus
6 κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σ. ντομάτα η πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σ. κορν φλάουερ
300 ml κρασί κόκκινο ημίγλυκο
50 ml νερό
Ανθό αλατιού –πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Φέρνουμε όλα τα υλικά κοντά μας, βγάζουμε το μπούτι γαλοπούλας από την μαρινάδα, και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει υγρασίες στο σοτάρισμα, το ίδιο κάνουμε στα κρεμμυδάκια. Τα φύλλα δάφνης δεν τα χρησιμοποιούμε.
Σε ανοιχτή κατσαρόλα, σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, διαδοχικά τα μανιτάρια, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, μαζί με το σκόρδο και το πράσο, βγάζουμε, βάζουμε στην άκρη
χωριστά το κάθε ένα λαχανικό.- την πατάτα την σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μόνη της, για τα έχει το ιδίωμα να κολλάει στον πάτο
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε αφήνουμε στην άκρη. Στο σκεύος ξαναβάζουμε τα κρεμμυδάκια τα φέρνουμε μια δυο βόλτες με το κουτάλι να ζεσταθούν προσθέτουμε την ντομάτα η τον πελτέ, με λίγο κρασί, ανακατεύουμε με ξύλινες κουτάλες, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας, μαζεύοντας ότι υπάρχει εκεί.
Προσθέτουμε το κρέας δυναμώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, σβήνουμε με το κρασί σταδιακά, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 1 -2’, προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, αλάτι – πιπέρι και το νερό.
Τώρα μεταφέρουμε το φαγητό στην χύτρα προσθέτουμε τα λαχανικά, από πάνω, και μαγειρεύουμε στον ανάλογο χρόνο κα με το ανάλογο ζουμί από το φαγητό, σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Το υπόλοιπο ζουμί της σάλτσας το σουρώνουμε, το βράζουμε, το δένουμε με το κόρν φλάουερ, διαλυμένο σε λίγο νερό, το διατηρούμε ζεστό, ανακατεύοντας κάπου – κάπου για να μην κάνει κρούστα.
Μόλις ανοίξουμε την χύτρα, μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί, μαζί με το ελάχιστο ζουμί που έχει απομείνει, και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας, που περιμένει.
Μόλις πάρει βράσει μέσα στον φούρνο το ζουμί, βγάζουμε το ταψί, και με βοήθεια πινέλου αλείφουμε το κρέας, και τα λαχανικά, με την σάλτσα που φτιάξαμε, με το κορν Φλάουερ.
Ψήνουμε 10’ να γλασαριστεί το φαγητό.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.