Connect with us

Συνταγές

Εξαιρετική τάρτα με σοκολάτα, καραμέλα και αμύγδαλα

Published

on

Εξαιρετική τάρτα με σοκολάτα, καραμέλα και αμύγδαλα

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Alex Foukas- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υλικά:
Για το ζυμάρι:

180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
125 γρ. βούτυρο παγωμένο
30 γρ. κακάο
60 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1 μεσαίο αυγό

Για την καραμέλα με τα αμύγδαλα:
50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. γλυκόζη

Για την κρέμα καραμέλας:
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. λευκή κουβερτούρα
270 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα:
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:
Για την ζύμη:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο multi το αλεύρι, το βούτυρο, το κακάο, την άχνη, την βανίλια και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει ελαφρός σαν βρεγμένη άμμος
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να δέσει
Πριν αρχίσει να δένει το μείγμα, αφαιρούμε από το multi και συνεχίζουμε να πλάθουμε για λίγο με τα χέρια
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά τουλάχιστον

Αφαιρούμε από το ψυγείο και ανοίγουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε πάχος 2-3 χιλιοστά
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26 εκ. τοποθετούμε στην βάση της μία λαδόκολλα, ρίχνουμε από πάνω το ζυμάρι και κόβουμε τα περισσεύματα γύρο γύρο έτσι ώστε να έχει ύψος 2-3 εκ.
Τρυπάμε την τάρτα με ένα πιρούνι, από πάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα φασόλια για βάρος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά
Αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολλα με το βάρος μας και αφήνουμε να κρυώσει καλά

Για την καραμέλα με τα αμύγδαλα:
Σε ένα multi, βάζουμε μέσα τα αμύγδαλα και χτυπάμε ελαφρώς, θέλουμε να υπάρχουν κομματάκια μέσα
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το μείγμα
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε μέσα τα αμύγδαλα και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα το μείγμα
Σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, την γλυκόζη, και φέρνουμε σε βρασμό

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την τάρτα μας, απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να κρυώσει καλά

Για την κρέμα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε μέσα τις ζάχαρες, το βούτυρο, το αλάτι, την κουβερτούρα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα καφέ χρώμα
Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν σαντιγί
Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα λιώσει και ομογενοποιηθεί, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία, για περίπου 5-10 λεπτά
Στην αρχή, βάζουμε 3-4 κ.σ. από την χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοπποιηθει

Ύστερα, προσθέτουμε όλο το μείγμα μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
Ρίχνουμε όλο το μείγμα πάνω στην τάρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει τελείως η κρέμα

Για το σερβίρισμα:
Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε την ζάχαρη και την λιώνουμε σε σιγανή φωτιά, να γίνει καραμέλα, με πολύ προσοχή να μην μας καεί
Παίρνουμε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες, τρυπάμε προσεκτικά τα αμύγδαλα κρατώντας το καλαμάκι πάνω, τα βουτάμε ένα-ένα μέσα στην καραμέλα, σηκώνουμε έτσι ώστε να στάξει και να σχηματιστεί μια γραμμή, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και μετά βγάζουμε προσεκτικά το καλαμάκι και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα μας
Αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε

Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “τάρτα με σοκολάτα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Alex Foukas- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές4 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές6 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ7 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές20 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές22 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές24 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Exit mobile version