Συνταγές
Εξαιρετικά νηστίσιμα πιτάκια με πολύχρωμες πιπεριές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Μισό ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουτάκι μπυρα
Μισό ποτήρι σπορελαιο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι μας. Θα το δείτε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια έκοψα πολύχρωμες πιπεριές τις αχνισα λιγάκι να μαραθουν ελαφρώς άφησα να κρυώσουν καλά.Καθαρισα και ελιές ανακάτεψα στη φουσκωτή ζύμη ζύμωσα πάλι ελαφρώς άφησα πάλι τη ζύμη μου να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.
Έβαλα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί λαδωσα τα χέρια μου και έπλασα μπαλίτσες άφησα πάλι να φουσκώσουν έριξα σουσάμι
έψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 200 β για 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πιπερόπιτα γεμάτη χρώματα και αρώματα με τραγανό χειροποίητο φύλλο.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Martha– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
600 γραμμάρια αλεύρι 2 κουταλιές λάδι 2 κουταλιές ξύδι λίγο αλάτι και νερό να γίνει μία ωραία ζύμη τη χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
1 κιλό περίπου πιπεριές Φλωρίνης και χρωματιστές τις κόβω κομμάτια και τις σοτάρουμε με 2 κρεμμύδια και 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ρίχνουμε λίγο αλάτι λίγο πιπέρι όταν μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν ρίχνουμε 3 αυγά χτυπημένα 300gr φέτα σπασμένη στο χέρι 200 γραμμάρια mix τυριών και 200 γραμμάρια ανθότυρο και ανακατεύουμε .
Ανοίγουμε δύο φύλλα και στρώνουμε κάτω στο ταψί ρίχνουμε τη γέμιση πάνω άλλα δύο φύλλα ρίχνουμε λαδάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να γίνει τραγανή να ξεκολλάει από το ταψί ψήνουμε σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Martha– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.