Συνταγές
Εξαιρετικά γαλακτομπούρεκα με σιμιγδάλοκρεμα κ ελαφρύ σιρόπι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα ζυμαρακι για πίτα απλό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ
700 γραμ γάλα ,70 γραμ σιμιγδάλι ψιλο ,100 γραμ ζαχαρη ,μισό λοβό βανίλιας ,η βανίλια απλή ,2 κρόκους αυγων 50 γραμ βουτυρο αγελαδινό 100 γραμ βουτυρο αγελαδος για την επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί Μόλις πάρει βράσει ελαφρα ριχνουμε την ζαχαρη την βανίλια κ το σιμιγδαλι Ανακατεουμε ζωηρά μέχρι να δέσει Αποσύρουμε κ ριχνουμε 50 γραμ βουτυρο αγελαδινό
Ανοιγουμε ωραίο φυλλο και ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ καλά Σουρώνουμε το φυλλο από επάνω κ από κάτω προς το κέντρο Τοποθετουμε την κρεμα σε κορνε και βάζουμε σε τρία σημεία Σκεπάζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια γυρίζουμε από την άλλη πλευρά κ τοποθετουμε σε λαδοκολλα
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ κ ψηνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 -25 λεπτά Συνήθως τα σερβίρουμε με αχνη κ κανελα ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ την πολύ ζαχαρη ,,όμως σήμερα τα έκανα σαν μικρά γαλακτομπουρεκα με ελαφρύ σιρόπι
Τα πέρασα μια φορά δ τα άφησα πολύ να τραβήξουν σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για γαλακτομπούρεκο χωρίς αβγά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Stavroula Orgasli – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο φύλλα κρούστας, ένα λίτρο γάλα, μία κούπα του νες σιμιγδάλι ψιλό, μία κουταλιά βούτυρο αγελαδινό, μία κούπα του νες ζάχαρη και δύο βανίλιες. Πέντε κουταλιές της σούπας βιτάμ λιωμένο για τα φύλλα.
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι τα περισσότερα φύλλα αφού τα ραντίζουμε κάθε φορά με βιτάμ λιωμένο.
Με τ’άλλα υλικά όλα μαζί στο μάτι της κουζίνας κάνουμε κρέμα. Την βάζουμε πάνω στα φύλλα και τα υπόλοιπα από πάνω, πάντα με βιτάμ.
Στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Για το σιρόπι σε κατσαρόλα βάζουμε 3 και μισή κούπα του νες νερό, 2 και μισή ζάχαρη, δύο βανίλιες, μισό λεμόνι χυμό και ξύσμα.
Να βράσει για 5 λεπτά. Το ρίχνουμε στο ζεστό γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Stavroula Orgasli – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”