Συνταγές
ελαφρύ…δροσερό και πολύ απολαυστικό !
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Πρώτη κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
10 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Δεύτερη κρέμα
1 λίτρο χυμό πορτοκάλι φρέσκο ή του εμπορίου (εγώ προτιμώ τον φρέσκο).
*μπορείτε να βάλετε και άλλη γεύση, εγώ προτιμώ πορτοκάλι.
10 κουταλιές κορν φλάουερ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μερικά πτι μπερ
* Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί και με φέτες από φρέσκο πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τα 2/3 του γάλακτος να ζεσταθεί. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά.
Όταν αρχίζει να ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε αυτό το μείγμα εκεί μέσα και αφήνουμε να πήξει ανακατεύοντας συνέχεια.
Βάζουμε την κρέμα αυτή σε μία γυάλινη σαλατιέρα στην οποίο έχουμε βάλει διαφανή μεμβράνη.
*Εγώ σήμερα χρησιμοποιώ μία φόρμα του κεικ αντικολλητική ελαφρά λαδωμένη!
Από πάνω από την κρέμα βάζουμε μία στρώση πτι μπερ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε την δεύτερη κρέμα με την ίδια διαδικασία και την τοποθετούμε πάνω στην πρώτη κρέμα που έχει κρυώσει και σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει και φυλάμε στο ψυγείο μία νύχτα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Σύνοψη: Κάνουμε την πρώτη κρέμα, βάζουμε μια στρώση μπισκότα, αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε την δεύτερη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα και την επομένη μετά το αναποδογυρίζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”