Συνταγές
Όμορφο, γευστικό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί αυτό το υπέροχο γιαουρτογλυκό και να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας φίλους μετά από ένα γεύμα. Η γεύση του θα σε ενθουσιάσει ενώ ανυπομονείς να το γευτείς και μόνο από την εμφάνιση του!
Υλικά
Για το Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
Για το Παντεσπάνι
6 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
100 ml γάλα
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Για τη Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη στη συνέχεια, σε ταψί 40 x 27 εκατοστών που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να κάνει κρούστα. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Όσο το παντεσπάνι είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για 2 ώρες να το τραβήξει.
Τέλος φτιάχνουμε τη κρέμα. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προαιρετικά σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας για παγωτά και νιφάδες σοκολάτας.
Έτοιμο το γιαουρτογλυκό μας! Σου προτείνω να το φτιάξεις σύντομα γιατί ειδικά το καλοκαίρι θα το κάνεις πολλές φορές!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!