Γλυκα
Εκτός από νόστιμα μάφινσ , είναι και πολύ ωραία σε εμφάνιση
Αφράτη ζύμη για μάφινσ με κρέμα τυριού που πρέπει να φτιάξετε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για το προζύμι
200ml. γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη ζύμη
470 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
100 ml. ηλιέλαιο
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
για τη γέμιση
2 συσκευασίες κρέμα τυριού ή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρι, τις 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το προζύμι. Κλείνουμε το μπωλ με το καπάκι του και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της ζύμης. Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ηλιέλαιο, ένα χτυπημένο αυγό, και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μπωλ με το προζύμι, ανακατεύουμε για λίγο με το σύρμα και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Μετά από λίγα λεπτά και όταν είναι έτοιμη, κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και αφού την δουλέψουμε λίγο, την χωρίζουμε σε 2 ίσα κομμάτια τα οποία κάνουμε σε μορφή μπαστουνιού. Με τη σπάτουλα κόβουμε τα μπαστούνια σε 6 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη και τα κόβουμε ελαφρώς στην άκρη. Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα από τυρί Φιλαδέλφεια, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το μαζεύουμε δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα, ενώνοντας τις δύο άκρες.
Τα βάζουμε σε φορμάκια για Μάφινς με χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και τον σβήνουμε.
Καλύπτουμε με σελοφάν το ταψί με τα φορμάκια και το βάζουμε στο φούρνο.
Μετά από μισή ώρα, τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με αυγό, το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή γάλα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 190 με 200 βαθμούς.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “μάφινσ “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού