Συνταγές
Εκμέκ καταΐφι σε γιορτινή ατμόσφαιρα! Χρόνια Πολλά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Σιρόπι:
550γρ.νερό (2 3/4 ποτ.)
600γρ.ζάχαρη (3ποτ.)
φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4
γαρύφαλλα
χυμό λεμονιού
1κ.σ. μέλι
Να βράζει για 3-4 λεπτά
Στο τέλος βάζουμε το μέλι.
Για την βάση:
500γρ. καταϊφι (το ανοίγουμε καλά)120γρ.βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:
1 λίτρο γάλα ( 6 ποτ γάλα, έβαλα 7 ποτ. )
200 ποτ ζάχαρη (1 ποτ.,έβαλα 3/4ποτ.)
1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
50γρ. corn flour, 50 γρ. αλεύρι (ή 100γρ. corn flour,είναι γύρω στα 6 1/2 -7 κουταλιές)
80γρ. βούτυρο (παγωμένο, όχι από την κατάψυξη)
4 κρόκους αυγών
(1/2 κουταλάκι BP)
Σαντιγί:
500γρ.φρεσκα κρέμα 35% παγωμένη
1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
50γρ.ζάχαρη άχνη
Γία το σερβίρισμα:
60γρ χαλεπιανά
Βάση:
Ανοίγουμε καλά το καταΐφι και το απλώνουμε σε pyrex 30×40 εκατοστά. Το βουτυρώνουμε ή (ανοίγουμε το μισό καταΐφι, το βουτυρώνουμε, βάζουμε ασπρισμένα καρύδια ή χαλεπιανά ή αμύγδαλα,λίγη κανέλα.Βαζουμε το άλλο μισό καταΐφι και το βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο)
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για μια ώρα, να πάρει ξανθό χρώμα. Στα 30 λεπτά το αναποδογυρίζουμε, για να πάρει χρώμα και από κάτω.
Το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να το απορροφύσει.
Κάνουμε την κρέμα και την βάζουμε από πανω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε την φρέσκα κρέμα με την ζάχαρη άχνη,1 βανίλια να γίνουν σαντιγί (όπως το γιαούρτι).Την απλώνουμε στην κρέμα. Της δίνουμε σχήμα με το πιρούνι. Στολίζουμε με σπασμένα χαλεπιανά.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.