Συνταγές
Ελάτε να γλυκαθούμε με ένα ωραιότατο εκμέκ κανταΐφι
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400γρ κανταΐφι 150 γρ βούτυρο γάλακτος κ 100 σπορελαιο Ανοίγουμε το κανταΐφι μας καλα στο ταψί λιώνουμε λίγο βούτυρο ανακατεύουμε με το λάδι κ το ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι μας
ψηνουμε 200 μέχρι να πάρει χρώμα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισο λίτρο γάλα με 200 γρ ζάχαρη το βάζουμε να ζεσταθεί ,κ σε ένα μπολ 50 γρ νισεστε 30 γρ σιμιγδάλι 20 γρ αλεύρι και μισό λίτρο γάλα τ κ δυο αυγά κ μια βανίλια
ανακατεύουμε καλά κ το ρίχνουμε στη κατσαρόλα που βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει ,βγάζουμε από τη φωτιά κ ρίχνουμε δύο κλσ βούτυρο Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει ήδη το σιρόπι δύο ποτήρια νερό δύο ζάχαρη φλούδα από λεμόνι κ το ζουμί από μισό λεμόνι
αφήνουμε να κρυώσει κ μόλις ψηθεί το κανταΐφι μας το σιρόπιαζουμε Ρίχνουμε πάνω τη κρέμα μας κ στη συνέχεια σε ένα από μπολ βάζουμε 300 γρ κρέμα γάλακτος κ 300 γρ σαντιγί
χτυπάμε δυνατά εγώ δεν έχω μίξερ κ το χτύπησα με το χέρι κ απλώνουμε από πάνω κ ρίχνουμε ότι έχουμε εγώ είχα φιστίκια Αιγίνης κ συμπλήρωσα με καρύδια κ κάσιους
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.