Συνταγές
Ειναι από τα νοστιμότερα μπισκότα που έχουμε φτιάξει με άρωμα από βούτυρο
Η Συνταγή είναι από Litsa Milonaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
400 βουτυρο αγελαδος
250 γραμμάρια άχνη
2 αυγά
1 κουτ .γλ…μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμασμένο φούρνο 160′ 15 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν κ βάζουμε στα ολόκληρα Την μαρμελάδα
Πασπαλιζουμε με άχνη τα υπόλοιπα με την,τρυπουλα Μαρμελάδα φράουλα
Η Συνταγή είναι από Litsa Milonaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα Μπισκότα Μπανάνας.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κούπες αλέυρι
- 1.5 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κγ κανέλα
- 1/4 κγ σόδα μαγειρικής
- 1/4 κγ αλάτι
- 1/4 κγ γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 μεσαίες μπανάνες, πολτοποιημένες
- προαιρετικά, 1/2 κούπα αλεσμένα καρύδια ή κάσιους ή αράπικα φυστίκια
ΟΔΗΓΙΕΣ:
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, την σόδα, το αλάτι και το γαρύφαλλο.
- Στο μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια, και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και τις λιωμένες μπανάνες, και χτυπήστε ελαφρά, μέχρι να ενωθούν μόνο.
- Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε κουταλιές του γλυκού γεμάτες της ζύμης, με απόσταση 2 περίπου εκατοστών μεταξύ τους.
- Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Τα μπισκότα θα ροδίσουν λίγο στις άκρες. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, τα μεταφέρετε με μια σπάτουλα σε σχάρα να κρυώσουν.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.gourmelita.com