Γλυκα
Όταν δεν έχουμε χρόνο πάντα φτιάχνουμε αυτήν την συνταγή! Δροσερό γλυκό χωρίς ψήσιμο
Υπέροχο Δροσερό γλυκό χωρίς ψήσιμο και εύκολο. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις σε έκτακτες επισκέψεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τη βάση
-1 διπλή συσκευασία φρυγανιές ή και περισσότερες
για την σοκολατούχα κρέμα
-1 λίτρο γάλα κακάο
-5 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
-2 κουταλιές σούπας βούτυρο
-1 βανιλέτα
για το σιρόπι
-500 ml .νερό
-6 κουταλιές ζάχαρη
για την σαντιγύ
-350 ml. κρέμα γάλακτος Megle ή γκαρνί
-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
για την διακόσμηση
-τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε, φτιάχνοντας με τις φρυγανιές 2 στρώσεις σε ένα πυρέξ 30Χ22 εκατοστά ή σε ένα τάπερ.
Αφού στρώσουμε τις φρυγανιές, περιχύνουμε ομοιόμορφα το σιρόπι να μαλακώσουν.
Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε γάλα κακάο, κρατάμε λίγο για να το ανακατέψουμε με το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπωλ. Αδειάζουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε με το σύρμα προσθέτοντας την βανιλέτα. Συνεχίζουμε με το βούτυρο χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Μετά από λίγο βγάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τις φρυγανιές και περιμένουμε να κρυώσει.
Προχωράμε στην παρασκευή της σαντυγί. Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά και όταν αφρατέψει την βάζουμε σε κορνέ. Απλώνουμε επάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή με τρούφα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε από την επόμενη ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “Δροσερό γλυκό” είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού