Συνταγές
Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες
Είναι μία σαλάτα που ισορροπεί με τη δροσιά της τη λιπαρότητα του φαγητού
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Για μια σαλάτα μεγαλούτσικη
1 σακουλάκι σαλάτα έτοιμη που έχει μέσα και φύλλα παντζάρι
2 χούφτες ρόκα
2 χούφτες σπανάκι μπέιμπι
1 σαλάτα Γαλλική
100 με 150 gr. μπλέ τυρί
1 χούφτα κάσιους
2 κτσ. δυόσμο
Αλάτι+ πιπέρι +λάδι
1 κτσ. χυμό λεμονιού
Λίγο σουσάμι + βαλσάμικο
1 σκαφάκι φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά και την σαλάτα κομμένη με το χέρι.
Στο multi βάζουμε τέσσερις μεγάλες φράουλες με 2 κτσ. νερό.
Και το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ολα τα άλλα γίνονται λίγο πριν τη σερβίρουμε ρίχνουμε αλατι.
Λαδάκι κομμένες φράουλες. Και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω απαλά απαλά.
Σερβίρουμε σε ανοιχτή πιατέλα για να φαίνονται τα υλικά, περιχύνουμε με το λεμόνι και τη φράουλα την υγρή στη σαλάτα γύρω-γύρω, ρίχνουμε κυβάκια το μπλε τυρί.
Εάν θέλουμε στολίζουμε με μερικές φράουλες όπως νομίζουμε, τα κάσιους κάνουμε γραμμές με το βαλσάμικο, τέλος ραντίζουμε με σουσαμάκι.
Όποιος την δοκιμάσει νομίζω θα ενθουσιαστεί.
Εάν δεν θέλουμε μπλέ τυρί βάζουμε μία πικάντικη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα.
Το σουσάμι καλύτερα όπου και να χρησιμοποιηθεί να είναι καβουρδισμένο.
Για να κόψουμε ωραίους κύβους το μπλε τυρί, το μαχαίρι μας να είναι περασμένο με ζεστό νερό και βρεγμένο.
Τα κάσιους καλύτερα να είναι ψημένα.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.