Συνταγές
Δοκιμάστε το είναι κάτι διαφορετικό – Μπιφτέκι “ταψιού”
Η Συνταγή είναι από Φωτεινη Γεροντιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε μπωλ ζυμώνουμε
1 κιλό κιμά
2 αυγά
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 τριμμένη ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, ξίδι
4 φέτες μουλιασμενες ψωμί (την ψίχα)
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Εγώ πρόσθεσα 2 σκελίδες σκόρδο και 1 κ.σ μουστάρδα.
Εκτέλεση
Αφού ζυμωσουμε αφήνουμε καμία ώρα στο ψυγείο
στη συνέχεια απλώνουμε το μισό στο ταψί, βάζουμε 5-6 φετες γκούντα
στρώνουμε και τον υπόλοιπο κιμά.
Από πάνω βάζουμε ροδέλες ντομάτα και τριμμένο τυρί (εγώ έβαλα κεφαλοτυρι).
Ψήνουμε στους 180 αέρα για 1 ώρα.
Δοκιμάστε το είναι κάτι διαφορετικό
*Ωραιότατο και σε μακροστενη φόρμα του κέϊκ πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πιο ωραίο! εκεί θα βγει πιο ψηλό και σαν ρολό θα έλεγα αλλά όχι με αυγό αλλά με γκούντα
Η Συνταγή είναι από Φωτεινη Γεροντιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη και λαχταριστή κιμαδόπιτα με νόστιμη γέμιση λουκάνικο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ κιμας μοσχαρισιος
2 λουκανικα χοιρινα χωριατικα
2 πρασα ολοκληρα
1/2 κουταλια του γλυκου κανελα
Λαδι ,αλατι, πιπερι
Λγο ξυδι για το σβησιμο του κιμα
Ετοιμα φυλλα του εμποριου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριστε πρωτα τα δυο πρασα με λιγο λαδι κ βαλτε μεσα σε μια λεκανη
στο ιδιο τηγανι βαλτε τον κιμα …σπαστε τον με το πιρουνι κ σβηστε με λιγο ξυδι.
προσθεστε λιγο λαδι και τα λουκανικα κομμενα σε κυβους.
τσιγαριστε για 10 λεπτα .
ριξτε το αλατοπιπερο κ την κανελα.
αδειαστε μεσα στην λεκανη με τα πρασα κα ανακατεψτε καλα τα υλικα να ενσωματωθουν μεταξυ τους.
στρωστε τα δυο πρωτα φυλλα σε λαδωμενο ταψι και ριξτε απο το μειγμα του κιμα.
βαλτε αλλο ενα φυλλο στην μεση και τελειωστε με το υπολοιπο του κιμα
Βαλτε αλλα δυο φυλλα απο πανω λαδωστε κ χαραξτε ελαφρα
ψηστε την πιτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.