Συνταγές
Δοκιμάστε εγγυημένο κωκ από το τετράδιο της μαμάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
6 αυγά
2 ποτήρια νερού αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν
1 μιση ποτήρι ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελληνικού καφέ νερό
ΆΣΠΡΗ ΚΡΕΜΑ
1 κουτί ανθό αραβοσίτου βανίλια
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 μιση λίτρο γάλα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
1 βιταμ
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές σούπας κακάο
2 αυγά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το νερό
Ψηνουμε σε ταψάκι 32 εκ. Σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 β για 25 λεπτά θα το δείτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα .
Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε 2 πάτους
Η διαδικασία για την ΆΣΠΡΗ κρεμα γνωστή
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βιταμ προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ριχνουμε την άχνη αφήνουμε λίγο να κρυώσει και χτυπάμε με το σιρμα τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για απίθανο γλυκό – φτιάξτε ένα αφράτο κωκ ταψιού
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,1 φλυντζανι,αλεύρι,1 βανίλια,1 φλυντζανι ζάχαρη(του τσαγιού ΦΛΥΝΤΖΑΝΙΑ)πολύ γεμάτα να κανουν βουνο
Χτυπάμε στο μίξερ αυγά,ζάχαρη 15 λεπτα,σταματάμε και με.σπάτουλα ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το αλεύρι με βανίλια
ΝΑΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ
Ψήνουμε.στους.180 βαθμούς για 25 λεπτα
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,3 κρόκους αυγών ,1 φλυτζάνι, τσαγιού ζάχαρη,4 κουταλιές κορν Φλάουερ, 2 κουταλιές της σούπας.αυτά αλεύρι,1 βανίλια,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ζεσταινουμε.το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε διαλυμένο κορν Φλάουερ, με αλεύρι,μόλις.πήξει κατεβάζουμε!Προσθέτουμε,κρόκους,βανίλια,βούτυρο
ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμμάρια μαύρη κουβερτουρα,200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,1 κουτάλια της σούπας σπορελαιο
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κόβουμε το παντεσπανι,τοποθετούμε την κρέμα,κλείνουμε με.παντεσπανι.και ρίχνουμε.το γλασσο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.