Συνταγές
Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Μισό πακέτο μακαρόνια Νο 6
300 γρ. φέτα νηστίσιμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
Μισό ποτηράκι ηλιέλαιο
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι
Νερό χλιαρό 1 ποτήρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τη ζύμη των φύλλων και την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατόνερο να γίνουν antente δηλαδή να κρατάνε λίγο όχι πολύ βρασμένα.
Απ’ το νερό που τα βράσαμε κρατάμε 1 μισή ποτήρι.
Σε μπωλ ρίχνουμε τα μακαρόνια, την φέτα τριμμένη, 1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο και σε άλλο μπωλ ρίχνουμε το ένα ποτήρι ζεστό νερό που κρατήσαμε όπου εκεί ρίχνουμε πιπέρι και κουρκουμά, αλάτι δεν ρίχνουμε γιατί είναι αλατισμένο και το ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με τη γέμιση.
Αφού φτιάξουμε πέντε φύλλα, τα τρία τα στρώνουμε λαδωμένα σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τη γέμιση, και από πάνω τα άλλα δύο, σκεπάζουμε καλά την πίτα και στα πλαϊνά, σε μπωλ ρίχνουμε το μισό ποτήρι νερό που έχουμε κρατήσει όπου εκεί ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο κουρκουμά, το απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..