Συνταγές
Δεν υπαρχει ωραιότερο νηστίσιμο κέικ από αυτό και με λίγα υλικα και ολόκληρα πορτοκάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 πορτοκάλια μεγάλα
2 κούπες ζάχαρη όχι καλά γεμάτες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 σοκολάτα κουβερτούρα η τρούφα
2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια!! Το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο και τα βάζουμε στο μπλέντερ να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα
Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη
χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν
Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκαρυδο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι
Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα γεμάτη
ανάλογα με τον φούρνο και να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό
Για την επάλειψη
1 κουβερτούρα με δυο κουταλιές του γλυκού λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι
Νόστιμη συνταγή από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou
Αν σου άρεσε η συνταγή δες άλλη μία για πολύ ωραίο κέικ αφράτο, λαχταριστό και με ωραία παρουσίαση – Νηστίσιμο με ότι υπάρχει σπίτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρινή Γιαννακοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν χρησιμοποιούμε μίξερ!
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη 1φαρίνα και 70 γραμ. κακάο κοσκινισμένα, 150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοαλεσμένη, 2 και 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη, 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο, 2 κ.σ.ξύδι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα γαρύφαλο, 1 βανίλια, 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια κρατώντας το πάνω από τη λεκάνη προσθέτουμε 1,5 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι ανακατεμένο με 1 κ.σ. σόδα και τέλος 1 σφηνάκι κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε καλά, λαδώνουμε τη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 170° στις αντιστάσεις στη τελευταία σχάρα για 1 ώρα ανάλογα το φούρνο σας.1 ώρα για 28 νούμερο φόρμα, αν είναι 24, 1 ώρα και 20′ π.χ. Πρέπει να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό
Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω γλάσο με χυμό πορτοκάλι και ζάχαρη άχνη όπως εγώ σήμερα
Άλλες φορές βάζουμε γκανάζ λευκής ή μαύρης σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λαμπρινή Γιαννακοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”