Συνταγές
Δεν το χορταίνω! Γλυκό καρύδα με τέλεια κρέμα !
Σήμερα παρουσιάζουμε μία εξαιρετική συνταγή για γλυκό καρύδα που θα αγαπήσουν όλοι στο σπίτι. Πρόκειται για ένα διαφορετικό επιδόρπιο που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο.
Υλικά
Για την Κρέμα
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα
50 γρ βούτυρο
50 γρ καρύδα
2 βανίλιες
Για το Παντεσπάνι
125 γρ ζάχαρη
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο
155 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
200 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γλυκό καρύδα φτιάχνοντας πρώτα τη κρέμα. Σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το γάλα. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, την καρύδα και τις βανίλιες.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι του γλυκού μας. Χτυπάμε τα αυγά με ην ζάχαρη για να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη, την οποία απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 34×26 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το παντεσπάνι μας να ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμο και αφού κρυώσει, το τρυπάμε καλά και ραντίζουμε με 200 ml γάλα.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα καρύδας, που φτιάξαμε αρχικώς.
Τέλος, απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και πασπαλίζουμε τριμμένη καρύδα.
Έτοιμο το γλυκό καρύδα! Η συνταγή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και το τελικό αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Καλή επιτυχεία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!