Connect with us

Γλυκα

Δεν θα ξέρεις ποιο γλυκό του κουταλιού να πρωτοφτιάξεις

Published

on

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι ή περγαμόντο.. Βρε το ιδανικό γλυκό του κουταλιού και φτιάξτο με σίγουρη επιτυχία!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια
1200 γρ. ζάχαρη
400 ml. νερό
2 κουταλιές μέλι
χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα πορτοκάλια στον τρίφτη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 6 ώρες.
Μετά, τα βράζουμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ξαναβάζουμε σε κρύο νερό και τα ξαναβράζουμε για μισή ώρα.

Ελέγχουμε με ένα πηρούνι εάν έχουν μαλακώσει και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 6 ώρες ακόμα.
Βάζουμε τη ζάχαρι και το νερό να βράσουν ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια, κόβουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε στο σιρόπι για μισή ώρα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλια, προσθέτουμε μέλι και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες στην κατσαρόλα και αποθηκεύεται σε αποστειρωμένα βάζα.

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Υλικά
1 κιλό φλούδες λεμονιών
1½ κιλό ζάχαρη
500 ml. νερό
2 βανίλιες
χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα λεμόνια στον τρίφτη και κόβουμε τις άκρες. Χωρίζουμε τα λεμόνια σε 4 κομμάτια και αφαιρούμε τη φλούδα.
Τυλίγουμε τις φλούδες και τις σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες.

Τα βράζουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 2 φορές και στη τελευταία φορά τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου να μαλακώσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρι και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε κατόπιν τις φλούδες στο νερό, αδειάζουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Πριν το καταναλώσουμε το αποθηκεύουμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Υλικά
1½ κιλό μανταρίνια κλημεντίνες
1½ κιλό ζάχαρη
1.100 ml. νερό
χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μανταρίνια σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και όταν αρχίσει ο βρασμός τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα βγάζουμε τοποθετώντας τα σε ένα μπωλ.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι.
Βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ακόμα δύο φορές και όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τη ζάχαρι, το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε για 24 ώρες.

Αποθηκεύουμε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το καταναλώσουμε.

Περγαμόντο-Κίτρο γλυκό του κουταλιού
Υλικά
1 κιλό φλούδες περγαμόντο
1500 γρ. ζάχαρη
400 ml. νερό
2 κουταλιές μέλι
χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα περγαμόντο στον τρίφτη και τα αφήνουμε σε νερό για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τις άκρες και βγάζουμε τη φλούδα.

Τυλίγουμε τις φλούδες και τις σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες.
Τις βράζουμε σε καυτό νερό για 10 λεπτά.

Κατόπιν, τις βάζουμε σε κρύο νερό.
Ξαναβράζουμε για 15 λεπτά και κατόπιν τις ξαναβάζουμε σε κρύο νερό και βράζουμε ξανά για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες και ανά 6 ώρες ανανεώνουμε το νερό.
Bάζουμε τη ζάχαρι με το νερό να βράσουν. Βάζουμε τις φλούδες στο σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Το αφήνουμε για 24 ώρες και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “γλυκό του κουταλιού”.

Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές8 ώρες ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές10 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές12 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές14 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές16 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές18 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ20 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές2 ημέρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές3 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές4 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές5 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version