Γλυκα
Γνήσια Συνταγή για Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης!
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Σταυράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Η Καβάλα φημίζεται για τους κουραμπιέδες της! Ας δούμε λοιπόν μαζί την αυθεντική συνταγή για κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης που σίγουρα θα έχετε ακούσει με μεράκι και πολύ, πολύ αγάπη! Υλικά (60 κουραμπιέδες περίπου) 800 γρ. αλεύρι φρέσκο καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις […]
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Σταυράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η Καβάλα φημίζεται για τους κουραμπιέδες της! Ας δούμε λοιπόν μαζί την αυθεντική συνταγή για κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης που σίγουρα θα έχετε ακούσει με μεράκι και πολύ, πολύ αγάπη!
Υλικά (60 κουραμπιέδες περίπου)
800 γρ. αλεύρι φρέσκο καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή καλύτερα πρόβειο αν βρείτε
150-200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
150 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο ανάλατο αμύγδαλο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζω 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου (23-26 βαθμούς) για να μαλακώσει. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ήδη μαλακό βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή σκάλα, μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα και στην συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά για να ομογενοποιηθούν.
Στον ενδιάμεσο δεύτερο χρόνο προσθέτουμε και τις βανίλιες και σταδιακά και το αλεύρι μας.
Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια.
Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βλέπουμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί, λόγω του βουτύρου, και γι’ αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν.
Σε ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά, τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Σταυράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.