Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό, γευστικότατο και απολαύστικο γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 – 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
250 γρ βούτυρο Βιτάμ
1 άνθος αραβοσίτου κουτί (160 γρ.) + 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου (43 γρ.) με γεύση βανίλια
1 κούπα ζάχαρη (δοσομετρητής των 250 ml)
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι απ’ τ’ ασπράδια
2 φάκελοι σαντιγύ Garni
Ξύσμα κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη ανακατεύοντας. Όταν πήξει η κρέμα ( να είναι αρκετά πηχτή), την κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί το βούτυρο μέσα στην κρέμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και όλα μαζί τα βάζουμε στην κρέμα ανακατεύοντας.
Βρέχουμε τα μισά μπισκότα βάζουμε σαν πρώτη στρώση κι από πάνω καλύπτουμε με την μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγύ και ξύσμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Το τάπερ που χρησιμοποίησα για το γλυκό είναι 35 × 26
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λένα Χριστοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για υπέροχο γλυκό ψυγείου, άκρως απολαυστικό – Ναπολέων
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας ( 3-4 κοματια ) βγάζει
Σαντιγί( κρέμα γάλακτος 300γρ)
Άχνη (100 γρ Άχνη. 1 κ.σ νερό) Για το γλασσο
Μαρμελάδα φράουλα κεράσι η ότι άλλο έχετε
Κρέμα βανίλιας( αραβοσίτου ) κρυα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε λιγο
Κόβουμε σε 3 όμοιες λωρίδες αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί
Ετοιμάζουμε την μαρμελάδα την ζεσταίνουμε
Και χτυπάμε τη σαντιγί μας
Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο στους 225 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 5 λεπτά περίπου
Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε πρώτη λωρίδα κρέμα βανίλιας και σαντιγί και μαρμελάδα
Δεύτερη λωρίδα κρέμα
Και Τρίτη λωρίδα ζεστή μαρμελάδα, ποτισμένη με λίγο γλασσο
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.