Συνταγές
Ιδανικό για την νηστεία – ωραιότατο γλυκό φοινίκια
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1300 γραμ αλεύρι ,200 γραμ ηλιέλαιο η ότι σας αρέσει ,200 γραμ ζαχαρη ,250 γραμ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλί ,4 κουτ γεμάτες του γλυκού Μπεκεν ,500 γραμ νερό
1 κουτ κανελογαρυφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 κιλά ζαχαρη ,2 1/2 νερό ,,3κουτγλυκοζη ,5 Γαρυφαλλά ,1 ξυλάκι κανέλας ,2-3 σταγόνες λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ Ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα στερεά υλικά κ σιγά σιγά ριχνουμε τα υγρά Ζυμώνουμε κ θελουμε μια ζυμη μαλακια αλλά να μην κολλάει γι αυτό ίσως να θέλει 2-3 κουτ να προσθέσουμε ανάλογος το αλεύρι
Τα πλάθουμε σε μικρά σας αυγουλακια κ τα στρώνουμε σε μια λαδοκολλα
Ψηνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογος το φούρνο )Μόλις τα βγάλουμε τα Τυγανιζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν το ωραίο χρωμα Προσέχουμε πολύ να μην μας καούν
Τα τοποθετουμε σε χαρτί αποροφητικο και αφού βράσουμε το σιρόπι τα ριχνουμε λίγα λίγα και τα σιροπιαζουμε
Χλιαρά τα ΦΟΙΝΙΚΙΑ ζεστό σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις την πιο αρωματική γλυκόξυνη μαρμελαδίτσα με καισι! Ταιριάζει υπέροχα και με πλατώ τυριών
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένα μαλακά καισάκια
1/2 κιλό ζάχαρη
Χυμός μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τεμαχίζουμε στα 6 κάθε ένα. Βάζουμε τα κομμένα καισάκια σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελαδίτσα
Λίγο πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Κατευθείαν βάζουμε σε καθαρά βαζάκια και αποστειρώνουμε τοποθετώντας τα ανάποδα.
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “Χρυσές Συνταγές”.