Συνταγές
Μα τι ωραίο γλυκό και τι θαυμάσιο χρώμα – γλυκό του κουταλιού φράουλα
Συνταγή από “Πετρινα Μπαρδανη- Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φράουλες
500 γρ ζάχαρη
100 μλ νερό
1 κ γλ βούτυρο
1 κσ χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε φράουλες ίδιου μεγέθους κόκκινες αλλά όχι μαλακές πλένουμε 2-3 φορές βγάζουμε το φύλλο αφαιρούμε με μυτερό μαχαίρι το σκληρό μέρος στο σημείο που είναι το φύλλο,βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό ζάχαρη φράουλες βάζουμε σε δυνατή φωτιά μόλις πάρεις βράσει χαμηλώνουμε στο μισό σιγοβραζουμε για 20 λεπτά
Ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί αφήνουμε όλη νύχτα την επόμενη βράζουμε για 5 λεπτά η μέχρι να δέσει το σιρόπι δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο που το έχουμε βάλει στην κατάψυξη αν μένει σταγόνα είναι έτοιμο αν χρειαστεί ξαφρίζουμε λίγο πριν σβήσουμε βάζουμε το κρύο βούτυρο και τον χυμό
Βάζουμε το ζεστό γλυκό σε καθαρό βάζο έχουμε βράσει το καπάκι και σκουπίζουμε τα νερά και όπως είναι ζεστό το καπάκι κλείνουμε το βάζο γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν ανακατεύουμε το γλυκό αλλά κουνάμε την κατσαρόλα. προσοχη γιατί φουσκώνει.
Συνταγή από “Πετρινα Μπαρδανη- Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”