Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό πορτοκάλι στο φούρνο – τέλειο μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Xristina Xristidi Xatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1200 γραμμάρια πορτοκάλια μερλιν ή νοβελινες καλά γινωμενα, χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια, 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ, 2 ξυλάκια κανέλλας,χυμό από μισό μεγάλο λεμόνι, 1 κιλό ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και ξυνουμε όχι και πολύ καλά, τα βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν ένα τέταρτο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Αδειάζουμε το ζεστό νερό και βάζουμε άλλο κρύο. Βράζουμε άλλες 2 φορές από 10 λεπτά. Αφήνουμε όλη νύχτα στο κρύο νερό αλλάζοντας το 2,3 φορές ακόμα.
Μετά Αδειάζουμε στο σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν 2 ώρες.
Στο ξύλο κοπής κόβουμε οριζόντια τα πορτοκάλια στην μέση και μετά σε κομμάτια 8 ή 10 ανάλογα με το μέγεθος του πορτοκαλιού και καθαρίζουμε τους πόλους από χοντραδια.
Στρώνουμε τα κομμάτια στο ταψί μας (φωτογραφίες) ,ρίχνουμε πάνω την ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμονιού, τις κανελλες, το κονιάκ.
Σκεπάζουμε πολύ σφιχτά πρώτα με 2 αντικολητικά χαρτιά και από πάνω τους 2 κομμάτια αλουμινοχαρτο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε ακόμα μισή ώρα και μετά ανοίγουμε και βάζουμε στα βάζα.
Είναι υπέροχο γλυκό με άρωμα και έντονη γεύση
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Xristina Xristidi Xatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.