Συνταγές
Ένα δροσερό, νόστιμο και όμορφο γλυκό με τρία υλικά
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ένα φάκελο ανθός αραβόσιτος στιγμής με γεύση φράουλα, ένα με γεύση βανίλια, 700ml γάλα και 2 φακελάκια ζελέ φράουλας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε με μίξερ πρώτο την κρέμα φράουλας όπως γράφει, με 350 ml γάλα κρύο, το ρίχνουμε σε μία φόρμα σιλικόνη, ή πλαστικό ή γυάλινο .
Τοποθετούμε την φόρμα στο κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξει ελαφρά το μείγμα και ετοιμάζομαι κ την κρέμα βανίλια, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζομαι και τον ζελέ με 2 ποτήρια ζεστό νερό και 2 ποτήρια κριό νερό.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και με τα δάχτυλα μας ξεκολλάμε σιγά από τοιχώματα της φόρμας την κρέμα και ρίχνουμε το ζελέ από πάνω. Το αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο και το ζελέ. Το βάζουμε και 15 λεπτά στο κατάψυξη για να πήξει καλύτερα πριν την βγάζουμε .
Μόλις πήξει καλά, ξεφορμαρουμε βάζοντας την φόρμα σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό για λίγο λεπτά. Το αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.