Συνταγές
Το φτιάχνεις το τσακ μπαμ και ξεμπερδεύεις! Γλυκό με δύο κρέμες και επικάλυψη σοκολάτας!
Σήμερα φτιάχνουμε άλλο ένα πολύ ωραίο γλυκό με 2 κρέμες βανίλια και κακάο με επικάλυψη σοκολάτας. Προτείνεται να το φτιάξεις όταν δεν έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου καθώς γίνεται γρήγορα! Καλή απόλαυση.
Υλικά
Για τη Κρέμα κακάο
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
μπισκότα Πτι μπερ
Για την κρέμα βανίλια
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
Για την επικάλυψη σοκολάτας
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλαουρ
40 γρ. κακάο
500 ml. γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη κρέμα βανίλια. Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη και το κακάο. Τα βάζουμε να βράσουν και όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Όταν η κρέμα πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
Στη συνέχεια, βρέχουμε ελαφρώς ένα ταψί 26 εκατοστών και απλώνουμε την κρέμα. Την καλύπτουμε στη συνέχεια με μπισκότα πτι μπερ.
Κατόπιν φτιάχνουμε τη κρέμα κακάο. Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος μέχρι που να γίνουν κρέμα. Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και την σκεπάζουμε με πτι μπερ.
Τέλος, συνεχίζουμε με την επικάλυψη του γλυκού μας. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλαουρ και το κακάο. Τα διαλύουμε στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Έτοιμο το δίχρωμο γλυκό μας! Ελπίζω να το ευχαριστηθείς!
Παρακολούθησε στη συνέχεια το βίντεο της σημερινής συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!