Συνταγές
Τι ωραίο χρώμα πωωωω πωωωωω τέλειο γλυκό κουταλιού καρότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
300 γρ. ζάχαρη, μισό ποτήρι νερό
1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο εργαλείο κοπής λαχανικών η με αυτό που καθαρίζουμε πατάτες ).Της βαζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 2 λεπτά να μαλακώσουν, της κάνουμε ρολά και τα περνάμε σε μία κλωστή με βελόνα.
Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, βάζουμε λίγο βανίλια και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει.
Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για πρωτότυπα πολύ ωραία τρουφάκια καρότου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 400 γραμμάρια ζάχαρη 300 γραμμάρια ινδοκάρυδο και ξύσμα από 2 πορτοκάλια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το καρότο τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει Όλα του τα υγρά
μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια ινδοκάρυδο ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια τα κάνουνε τρουφάκια και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο τα διατηρούμε στο ψυγείο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”