Συνταγές
Για σήμερα πίτσα αφράτη και πεντανόστιμη… Αγαπημένη από όλους νομίζω… μικρούς και μεγάλους
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι γοχ.
2 ποτήρια γάλα χλιαρό
2 αυγά
4 κτσ. ελαιόλαδο
1 κτσ. ζάχαρη
1,5 κτγ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο και απαλό το ζυμαράκι μας.
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
Γέμιση
Σάλτσα ντομάτας, έτριψα 3 φρέσκιες ντομάτες, 1 κτσ. σάλτσα, 3 κτσ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και τα έβρασα σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Μανιτάρια, (έβαλα φρέσκα σε φετάκια).
Πιπεριές σε ροδέλες.
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και ελαφρώς σοταρισμένα με ελάχιστο λαδάκι.
Τυριά της αρεσκείας μας, (έβαλα μοτσαρέλα και ρεγκάτο).
Αλλαντικά της αρεσκείας μας, (δεν έβαλα καθόλου γιατί τα αποφεύγω).
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Νόστιμη χωριάτικη πίτσα με απλά υλικά!
Μία απλή συνταγή για χωριάτικη πίτσα για τις βραδινές λιγούρες!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
400 ml. νερό ελαφρώς χλιαρό
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Γέμιση
1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
150 γρ. φέτα σε κυβάκια
150 γρ. κασέρι τριμμένο
1 φλυτζάνι λουκάνικο σε λεπτές φέτες
6 φέτες μπέικον
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
10 μαύρες ελιές χοντροκομμένες
ρίγανη
Διαδικασία
Ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, τουλάχιστον μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C . Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε τη φέτα , το λουκάνικο και το μπέικον, τις φέτες φρέσκιας ντομάτας και από πάνω το κασέρι και τις ελιές.
Ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση του φούρνου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.