Συνταγές
Για σήμερα ένα γιουβέτσι με σουπιές τέλεια φτιαγμένο γεμάτο νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κριθαράκι
800 γρ. σουπιές κομμένες καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σκόρδο, (δεν σας λέω, βάζω αρκετό και με κοροϊδεύετε χαχαχα)
1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 καρότο ψιλοκομμένα
600 γρ. ψιλικομμένη τομάτα
1 κτσ. πελτέ
1 σφηνάκι κρασί Αγιωργίτικο
1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
Μπαχάρι κόκκο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο λαχανικών, (δικό μου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καίω φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνω πρώτα τα ποδαράκια της σουπιάς, τα γυρίζω γρήγορα- γρήγορα, όταν αρχίζουν να κολλάνε για να μη βγάλουν τα ζουμιά τους και βάζω τα κορμάκια.
Συνεχίζω και όταν σωταριστούν ρίχνω το λάδι, το κρεμμύδι, σωτάρω, προσθέτω και τα λαχανικά και τα μπαχαρικά, συνεχίζω μερικά λεπτά.
Σβήνω με το κρασί, ρίχνω τον πελτέ, την τομάτα, τον κύβο, μαγειρεύω να γίνουν. Στο τέλος αλατίζω με προσοχή.
Μισοβράζω την μανέστρα και τα ρίχνω στο ταψί. Φουρνίζω στους 190 βαθμούς στον αέρα για κανένα τεταρτάκι.
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!