Συνταγές
Ολα καταπληκτικα και λαχταριστα – τρώμε γιαχνερα σέσκουλα και μπακαλιαράκια μικρά τηγανητά, ένα γλύκισμα έγιναν
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τά γιαχνερα σέσκουλα…( Πελοποννησιακό φαγητό)
Σωταρουμε 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 πράσο σέ φετουλες μέσα σε 2 κρασοποτηρο ελαιόλαδο. Ύστερα ρίχνουμε 2 μικρές πιπεριτσες πράσινες σέ φετουλες, 1 καροτακι σέ φετουλες, 1 μικρό Κολοκυθακι σέ φετουλες, και 10 ντοματινακια κουτσικα
Ύστερα ρίχνουμε γύρω στα 400 γρμ σέσκουλα μόνο τά φύλλα και 2-3 βλητα τρυφερά και 1 κλαδάκι σελερυ ψιλοκομμένα
ρίχνουμε και 3 πατάτες μικρές, και 2 κρασοποτηρα νερό, αλατοπιπερο ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και λίγο καυτερή
βράζουμε για 25′ το φαγητό σέ σιγανή φωτιά για να μήν κολησει
Τά ψαράκια, ρίχνω αλατοπιπερο, αλεύρι και σιμιγδάλι μαζί και τηγανίζω μέσα σε καλαμποκελαιο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένη μαρμελάδα φράουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Tsolaki – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3.500 κ. φράουλες
500γρ. καστανη ζάχαρη
Πλενουμε πολυ καλα & καθαρίζουμε τις φράουλες
Τις κόβουμε σε κομματάκια
τις μοιράζουμε σε δυο κατσαρόλες με φαρδύ πάτο,
τις ραντίζουμε με την ζάχαρη
Ανακατεύουμε πολυ καλα να παει η ζάχαρη παντού & τις αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ωρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μερα, βάζουμε τις κατσαρόλες στις εστίες, μόλις πάρουν μια βράση, στραγγιζουμε τις φράουλες & συνεχίζουμε το βράσιμο απο το σιροπι μεχρι να αρχίσει να δενει.
Ριχνουμε παλι μέσα τις φράουλες, αφού πάρουν μια δυο βρασεις & αφαιρέσουμε τον αφρό, μοιράζουμε την μαρμελάδα σε βαζάκια ζεστα αποστειρωμένα απο τον φούρνο.
Κλείνουμε καλα, τα γυρίζω ανάποδα για 24 ωρες να κρυώσουν τελείως.
Δεν βάζουμε βανιλια, λεμονι, γλυκόζη …. τα συντηρουμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Tsolaki – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.