Συνταγές
Γιατί σαν το παστίτσιο δεν έχει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα χοντρά μακαρόνια σε Αλατόνερο Τα σουρωσα και τα έκαψα με φυτικό βούτυρο Για τον κιμά τσιγάρισα ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι Μόλις Αλλάξε χρωμα ο κιμάς έσβησα με μισή κούπα λευκό κρασί
Εξατμίστηκε το αλκοόλ πρόσθεσα δυο πολτοποιημενες ντομάτες Μια Κ Σ πελτέ και τα μπαχάρια Τον άφησα να βράσει να φύγουν τα υγρά Σε ένα πυρέξ Λαδωμένο έριξα λίγη φρυγανιά Έστρωσα τα μισά μακαρόνια τον κιμά τυρί φέτα
Τα υπόλοιπα μακαρόνια Για την Μπεσαμέλ Ένα λίτρο γάλα Μια ΚΣ βούτυρο φυτικό 8 ΚΣ αλεύρι Δυο κρόκους αυγων
Τα βάζω όλα μαζί και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει Την έστρωσα πάνω στα μακαρόνια Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο πάνω κάτω στους 200βα μια ώρα
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστική κιμαδόπιτα με ωραία ζύμη και νόστιμη γέμιση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος, ένα κρεμμύδι ξερό, 2 πράσα, αλατοπίπερο, 1κ.γ. ζωμός λαχανικών, 1κ.γ. πελτές ντομάτας, 2 κ.σ. ρύζι Καρολίνα. ελαιόλαδο. 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγοβράζω για 15 λεπτά, και ρίχνω το ρύζι, αφήνω στην άκρη να κρυώσει
όταν κρυώσει ρίχνω την γραβιέρα και ανακατεύω
ΖΥΜΆΡΙ
600γρ.αλευρι,ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, ένα σφηνάκι ξύδι,2 κούπες νερό, ένα κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζυμώνουμε τα υλικά, και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί
κόβω σε 8-10 μπαλάκια ανάλογα με το ταψί, ανοίγω λεπτό αέρινο φύλλο με νισεστε, βάζω ελαιόλαδο, γέμιση, ρολάρουμε, σαν σαλιγκάρι και γεμίζω το ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι, βάζουμε και λίγο σουσάμι, και ψήνουμε στους 180 αέρας 40-50 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”