Συνταγές
Γιατί οι πίτες μας αρέσουν πάρα πολύ!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη
περίπου 2 κιλά αλεύρι γοχ, 1 κουταλιά τις σούπας αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ λιωμένο 100 γρ λάδι νερό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη αφρατη και μαλακή.
Για την λαχανοπιτα διαφορά χόρτα φέτα τυρί τραχανά γλυκό αλάτι κόβω τα χόρτα τα πλένω πολύ καλά ρίχνω 1 χούφτα τραχανά γλυκό το τυρί αλάτι ανακατεύω ανοίγω φύλλα λαδωνω ένα ταψί έβαλα 2 φύλλα κάτω ανάμεσα λαδωμενα βάζω την γέμιση ξανά 2 φύλλα ανάμεσα λαδωμενα την υπόλοιπη γέμιση σκεπάζω με άλλα 2 φύλλα χαραζω και ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρας Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
στριφτοπατατοπιτες – γαλατοπιτα
1 κιλό γάλα, 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω το αλεύρι ρίχνω λίγο γάλα ανακατεύω το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα προσθέτω το αλάτι τη ζάχαρη το Βιτάμ και την βανίλια
ανακατεύω ανοίγω τρία φύλλα τα στρωνω στο ταψί ρίχνω και την κρέμα και ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.