Συνταγές
Το κορυφαίο φαγητό για τους απανταχού Κοζανίτες! Καλό μαγειρεμένα και νόστιμα γιαπράκια – λαχανοσαρμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε.
Ένα λάχανο. Μέτριο
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι. Καρολίνα
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Δύο μέτρια κρεμμύδια στον τρίφτη
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
Λίγο πιπέρι κόκκινο γλυκό
Λίγο πιπέρι μαύρο.
Αλάτι
Δύο λεμόνια. Το χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεματιζουμε το λάχανο. Αφού έχουμε αφαιρέσει. Το χοντρό κοτσάνι. Με το μαχαίρι.
Και σιγά σιγά. Αφαιρούμε τα φύλλα.
Αφού κρυώσουν. Αφαιρούμε τα σκληρά. Κοτσάνια. Και κρατάμε το. Φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Και. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα στο φύλλο. Και τα τυλίγουμε
Στο πάτο της κατσαρόλας. Τοποθετούμε. Τα σκληρά κοτσάνια. Για να μην μας κολλήσουν. Τα Γιαπρακια.
Προσθέτουμε νερό. Μέχρι να τα σκεπάζει.
Λίγο λάδι αλάτι πιπέρι. Και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Για να μην χαλάσουν.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Περίπου. Μια ώρα.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.