Συνταγές
Γιαμ γιαμ μούρλια κεφτεδάκια μοσχαρίσια – όταν τηγανίζονται μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό κιμά
-3 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στημένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-μαϊντανό
-1 αυγό
-λίγο λάδι
-αλάτι και πιπέρι
-1 κουταλιά ξύδι
-ρίγανη
-αλεύρι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά, βάζουμε τον κιμά για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα για να τηγανίσουμε βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας τα παίρναμε από το αλεύρι, τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα μαζί με χαρτί κουζίνας για να απορρόφηση το λαδί.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ΚΕΙΚ ΜΕ 3 ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΥΣΙΝΝΑ – ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
700 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΑΠ
350 ΓΡ. ΒΙΤΑΜ ΣΚΛΗΡΟ
370 ΓΑΛΑ
620 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
2 ΚΤΣ. ΚΑΚΑΟ
1 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΚΤΓ. ΝΕΣ ΚΑΦΕ
7 ΑΥΓΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ, 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 60 % ΣΕ ΒΟΥΤΗΡΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ. ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20% ΒΑΖΟΥΜΕ 1 ΚΟΥΤ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΣΤΟ ΑΛΛΟ 20 % ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΚΤΓ. ΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΣΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΑΣ Η ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ. ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΣΤΕΓΝΗ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 55 -60 ΛΕΠΤΑ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”