Συνταγές
Γευστικό δροσερό και ευπαρουσίαστο γλυκάκι με γεύση βανίλιας και φράουλας
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε βραστή κρέμα βανίλιας με συνταγή όπως αναγράφει πάνω το κουτάκι.
Βάζουμε τα ποτήρια γερτά σε μπολάκια και ρίχνουμε την κρέμα ,όπως είναι γερτά τα βάζουμε στο ψυγειο να κρυώσουν .
Πλένουμε 1 κιλό φράουλες αφαιρούμε τα κοτσάνακια και τις κόβουμε .
Τις βάζουμε να βράσουν με 4 κουταλιες ζάχαρη 6 με 7 λεπτά .
Τις λιώνουμε και τις περνάμε από σίτα .
Διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ μέσα στον πολτό ,ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και τις βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει .
Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα γεμίζουμε με το μίγμα της φράουλας .
Τα βάζουμε να παγώσουν γαρνίρουμε με φράουλες και απολαμβάνουμε .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για πολύ ωραίο σπιτικό παγωτό βανίλιας με μέλι και γάλα – χωρίς ζάχαρη!
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
400 γρ. γάλα εβαπορέ (1 μεγάλο)
3 κουτ. σ. μέλι
3 γρ. Εκχύλισμα βανίλιας (3 σταγόνες, η 1 κάπσουλα)
Εκτελεση:
Βάζουμε το εβαπορέ σε τάπερ στην κατάψυξη, και πριν παγώσει τελείως, το βγάζουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε το μέλι, την βανίλια, χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν, και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. 1 ώρα μετά το χτυπάμε άλλη μια φορά.
Χρειάζεται 4 με 5 ώρες, για να πήξει καλά.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.