Συνταγές
Γευστικότατη τούρτα καραμέλα – τι ζωγραφιά είναι αυτή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
130 γρ φαρίνα
20γρ Κακάο
1 βανίλιας
1/2 κ.γ αλάτι
Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1,5 φλ νερό
1 σφηνάκι λικέρ καλούα
Για την κρέμα καραμέλα
2 ερμόλ ( φυτική σαντιγι)
1 καραμελωμένα ζαχαρούχο παγωμένο.
100 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα
Λίγο σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάω την ζάχαρη με τα αυγά να φουσκώσουν μετά προσθέτω το αλάτι την βανίλια και το κακάο και τέλος το αλέυρι.
Ψήνω σε βουτηρωμένη φόρμα 26 εκ στους 180 για 20-25 λεπτά!!Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω τρείς δίσκους.
Φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας την ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.Κατεβαζω από την φωτιά Ρίχνω το λικέρ και αφήνω να κρυώσει
Χτυπάω τα δυό ερμόλ να αφρατέψουν με το μισό καραμελωμένο ζαχαρούχο.Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.
Συναρμολόγηση
Βάζω το ένα δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω 2.κ.σ από το καραμελωμένο γάλα λίγα φουντούκια το 1/3 της κρέμας.Βάζω το επόμενο παντεσπάνι σιρόπι καραμελωμένο γάλα λίγα κρέμα και ξανά παντεσπάνι σιρόπι φουντούκια
τέλος όλη την κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά.Στολίζω με σιρόπι σοκολάτας φουντούκια και με το καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνέ.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.