Συνταγές
Super αφράτα και γευστικά Red Velvet Cupcakes με υπέροχη βουτυρόκρεμα. Xωρίς υπερβολές, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
3/4 κούπας γάλα (177ml)
2 κ.γ λευκό ξύδι
* αντί να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω 2 υλικά βάζουμε 177ml ξινόγαλο
3/4 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ (155g)
¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική (150g)
¼ κούπας ζάχαρη καστανή (50g)
2 κ.σ σκόνη κακάο (12g)
¾ κ.γ μαγειρική σόδα
½ κ.γ αλάτι
4 κ.σ βούτυρο λιωμένο (57g)
¼ κούπας ηλιέλαιο (60ml)
1 αυγό μεγάλο
1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την βουτυρόκρεμα
1 κούπα ζάχαρη (200g)
5 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ (40g)
¼ κ.γ αλάτι 1 κούπα φρέσκο γάλα (236ml)
1 κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (226g)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
2. Σε μια κούπα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι ή βουτυρόγαλα με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, την κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, το κακάο, την σόδα και το αλάτι να ενωθούν καλά.
4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. ΤΟ μείγμα θα είναι πολύ παχύ.
5. Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύουμε.
6. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά το χρώμα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
7. Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες, όχι περισσότερο απο τα 2/3 γιατι δεν θα φουσκώσουν όπως πρέπει και θα χαλάσουν τα Cupcakes.
8. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.
9. Αφού κρυώσουν τελείως γαρνίρουμε με την βουτυρόκρεμα.
Διαδικασία για την βουτυρόκρεμα
1. Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Το ανακατεύουμε με το σύρμα.
2. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας καεί μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
3. Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει καλά.
4. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει, προσθέτουμε μια μια κουταλιά το κρύο μείγμα περιμένοντας να ανακατευτεί κάθε κουταλιά που ρίχνουμε. Χτυπάμε να γίνει σούπερ αφράτη.
5. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και την χτυπάμε να ανακατευτεί και αυτή
6. Βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε κορνέ και είναι έτοιμη για χρήση.
*Διατηρούνται καλά κλεισμένα σε τάπερ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 μέρες και 1 εβδομάδα στο ψυγείο (μην τα βάλετε απο την πρώτη μέρα γιατι στεγνώνουν σχετικά)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”