Συνταγές
Όνειρο το γλυκό μας ! Ο ορισμός του καλοψημένου.. Εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα να ζεσταθεί
Σε ενα μπωλ χτυπαμε με το συρμα:
5 αυγά
1μιση κούπα ζάχαρη
3 βανιλιες
1 κουπα τσαγιού σιμιγδαλι ψιλο και
3 γεματες κουταλιες κορν φλαουρ.
Τα χτυπάμε 2 λεπτά και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο γάλα. Μεταφερουμε στη κατσαρόλα και συνεχιζουμε το βράσιμο μεχρι να πήξει.. Στο τελος ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο και ξύσμα πορτοκ.
Η κρεμα μας ειναι ετοιμη.
Βουτυρωνουμε καλά ενα ταψί νο 38 και στρωνουμε τα μισα φύλλα βουτυρωνοντας καλά. Ριχνουμε τη κρέμα. Απο πανω τα υπόλοιπα φύλλα… Χαράζουμε λουρίδες ραντιζουμε με λιγο νερακι και ψηνουμε 200β για 50 λεπτά περιπου να ροδίσει καλά πανω κάτω..
Σιροπιαζουμε αμέσως μολις βγει απ το φουρνο με κρύο σιρόπι..
ΣΙΡΌΠΙ
3 Ποτήρια ζάχαρη
2 ποτηρια νερό
Χυμο μισου λεμονιου και τη φλούδα
1 ξυλακι κανέλα.
Βραζουμε 5 λεπτά ριχνουμε 1 κουταλιά μέλι και αφηνουμε να κρυωσει..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για θαυμάσιο γαλακτομπούρεκο! Πολύ ωραία φτιαγμένο και νόστιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστα 12 τμ
200 γμ φρέσκο βούτυρο
Πρώτο το σιρόπι
800 γμ ζάχαρη
400 μλ νερό
Φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
7 λεπτά βράσιμο
Κρέμα
2 λίτρα γάλα
150 γμ σιμιγδάλι ψιλό
150 γμ ζάχαρη
1 φακ κρέμα ανθός αραβόσιτου
6 αυγά
4 βανίλιες
Φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Όλα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πειξει
Το ταψί 36αρι το βουτυρώνουμε βάζουμε 8 φύλλα βουτυρώνουμε κάθε ένα βάζουμε την κρέμα κλείνουμε με τα περίσσια φύλλα και τα 4 από πάνω ότι βούτυρο περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω ψήνουμε αντιστάσεις στους 160 για 45 με 50 λεπτά ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”