Συνταγές
Μου πέσανε τα σάλια! Έτοιμο το γαλακτομπούρεκο για αύριο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Ξένια Δάρρα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
ένα πακέτο φύλλο
1,100 γραμμάρια γάλα,220γραμμαρια ζάχαρη,200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 της εκατό λιπαρά,110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό, δύο βανιλιες,4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 100γραμμαρια βούτυρο φρέσκο
Σιρόπι:
600γραμμαρια ζάχαρη,400γραμμαρια νερό,δύο κουταλιές γλυκόζη ( τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το μισό την ζάχαρη την μισή και την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην φωτιά σε άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα , ζάχαρη,τα αυγά,το σιμιγδάλι και τα χτυπαω με το μίξερ αφού έχει ζεστάνει καλά το μείγμα στην κατσαρόλα το παίρνω και το ρίχνω σιγά σιγά στο μπολ
συνεχίζω να τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου έπειτα το βάζω πάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε το βούτυρο δύο κουταλιές περίπου και τις βανιλιες και την αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυωσει
έπειτα αλοιφουμε τα μισά φύλλα για κάτω ένα ένα ξεχωριστά αφού χτυπήσουμε πάλι την κρέμα λίγο όπως είναι να αφρατεψει με το μίξερ ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί έπειτα βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω το κόβουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμεν ο φούρνο στο αεροθερμο περίπου 50′ έπειτα του βάζουμε το σιρόπι κρύο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Ξένια Δάρρα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”