Συνταγές
Ένα ζουμερό, λαχταριστό και σίγουρα πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Martha– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δύο λίτρα γάλα δύο κούπες ζάχαρη μιάμιση κούπα σιμιγδάλι ψιλό μισή κούπα κορν φλαουρ 8 αυγα μισό πακέτο βούτυρο αγελαδινό τρεις βανιλιες . 1 πακέτο φύλλο κρούστας βηρυτού και ένα τέταρτο βούτυρο αιγοπρόβειο για τα φύλλα
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη τριάμισι ποτήρια νερό ζεστό χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές γλυκόζη. Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι καλά δεμένο το βράζω 7 λεπτά.
Για την κρέμα
βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια ρίχνουμε και τις βανιλιες όταν πήξει η κρέμα βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω το βούτυρο και κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ καλά και ενσωματώνουμε και τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα.
στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα ένα-ένα τα οποία τα βουτυρώνω ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα χαράζω ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ψηθεί καλά να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν βγει από το φούρνο όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Martha– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.