Συνταγές
Ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά – σπέσιαλ γαλακτομπούρεκο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ βουτυρο αγελαδινο,1 πακετο φυλλο κρουστας
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα με 6 κ.σ. ζαχαρη να ζεσταθει.
Ριχνουμε βροχυδωντας 200 γρ σιμιγδαλι ανακατευουμε και μολις πηξει ελαφρως την κατεβαζουμε. Προσθετουμε 2 κροκους αυγων και 1 βανιλια και ανακατευουμε γρηγορα. Τελος ριχνουμε 50 γρ βουτυρο σε κομματακια και αφηνουμε να λιωσει μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε. Αφηνουμε να κρυωσει.
Βουτυρωνουμε το ταψι η πυρεξ με τα 50 γρ βουτυρο απο τα 300. Λιωνουμε τα 250 γρ βουτυρο
Ανοιγουμε τα φυλλα. Τα κοβουμε λωριδες. Ανα 2 λωριδες βουτυρωνοντας τες και βαζοντας στην ακρη γεμιση κρεμα τα φτιαχνουμε ρολακια. Τα τοποθετουμε ολα στο ταψι η πυρεξ. Τα βουτυρωνουμε καλα και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα. Τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ. μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη, μισο λεμονι, 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα
Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του. Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει τελειως. Οποτε το σιροπι το φτιαχνουμε πρωτο για να μπορουμε να σιροπιασουμε καυτα τα γαλακτομπουρεκακια. Δεν το ριχνουμε ολο ριχνουμε το μισο και τα αλλο σιγα -σιγα κατα διαστηματα.
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με γαλακτομπούρεκο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”