Connect with us

Συνταγές

Γαλακτομπούρεκα, σκέτο αριστούργημα!

Published

on

74376070 2681904311870249 7368954515929694208 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Υλικά
Σε ταψάκι 30 Χ 40.
20 φύλλα κρούστας φάρδους 39-40 εκατοστών, το μάκρος τους δεν μας πειράζει,
250 γραμμάρια βούτυρο αγνό αγελαδινό καλής ποιότητας.

Για την κρέμα
750 γραμμάρια φρέσκο γάλα,
130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
4 μεγάλα αυγά,
3 βανίλιες,
50 γραμμάρια βούτυρο αγνό αγελαδινό και
ξύσμα από ένα λεμόνι.

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη,
600 γραμμάρια νερό εμφιαλωμένο δίχως χλώρια και άλατα,
3 βανίλιες και
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι με τη ζάχαρη το νερό και τις βανίλιες, 3 λεπτά από την έναρξη του βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και μετά προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και ρίχνουμε στο γάλα το σιμιγδάλι ανακατώνοντας συνεχώς.

Μόλις πήξει η κρέμα καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατώνουμε και πάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα κρέμας την αφήνουμε να κρυώσει. Λειώνουμε το βούτυρο.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πάχους περίπου 13 εκατοστών και έχουμε 60 λωρίδες φύλλου. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στο επάνω μέρος της λωρίδας στο μέσον μια μικρή κουταλίτσα κρέμας (όχι μεγάλη γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσει η κρέμα και θα σπάσουν τα γαλακτομπούρεκα) και βουτυρώνουμε με πινέλο τη λωρίδα του φύλλου.

Διπλώνουμε αριστερά και δεξιά τη λωρίδα του φύλλου καλύπτοντας και την κρέμα και έχουμε μια διπλή λωρίδα φύλλου φάρδους 6,5 περίπου εκατοστών.

Τυλίγουμε σε ρολό και έχουμε έτοιμο το πρώτο μας γλακτομπουρεκάκι το οποίο τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 59 γαλακτομπουρεκάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντιστάσεις) στους 170-180 μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό…..

Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και κανέλα…..

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές42 λεπτά ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές15 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές17 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές19 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές21 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές23 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version