Συνταγές
Από τις πιο νόστιμες σούπες – τέλεια γίδα βραστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλο γιδα σε μεριδες
3-4 πατατουλες
2-3 καρότα
1 κρεμύδι
Λιγο σελερι(προαιρετικά)Εγώ εδώ δεν έβαλα
Αλάτι, πιπέρι, λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το κρέας να βράσει με μπόλικο νερό πετάμε το πρώτο νερο.Βαζω το κρέας στην χύτρα με νερο μεχρι την μέση και βράζω 40 λεπτά από τηνώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα..
Οταν το κρέας μαλακωσει το βγάζουμε σουρώνουμε το ζουμακι για τυχόν κόκκαλα και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνωντας και τα λαχανικά μας λαδι αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα μεχρι να μαλακώσουν .
Στο τελος προσθετω και χυμό απο λεμόνι!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για μανιτάρια Προβενσάλ με Τοματίνια
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια άσπρα ή πλευρώτους
2 σκελ. σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
μαϊντανός
θυμάρι
δενδολίβανο
10 τοματίνια
οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαύτα στίγματα. Εάν χρησιμοποιούμε πλευρώτους αφαιρούμε το χοντρό κομμάτι από το κοτσάνι τους, τα πλένουμε καλά και τα διαχωρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό .
Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε τα άσπρα μανιτάρια μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές φέτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, δενδρολίβανο, τα τοματίνια ολόκληρα και τα αφήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να γίνουν ζουμερά. Προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα τομάτα.