Connect with us

Γλυκα

Βόμβα σοκολάτας κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις!

Υλικά Για το παντεσπάνι Αυγά4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου Ζάχαρη1 ποτήρι νερού Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ1 1/2 ποτήρι νερού Βανίλιες2 τεμ Νερό1 φλυτζανάκι του καφέ περίπου Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ1 κουταλάκι γλυκού Για την κρέμα Αυγά4 μόνο τα ασπράδια Ζάχαρη1 ποτήρι νερού Κακάο125 γρ Λικέρ μπανάνα2 κουταλιές σούπας ή κονιάκ Βούτυρο250 γρ λιωμένο Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ25 γρ λιωμένη Μπισκότα […]

Published

on

sokolatenia bomba alimoslive 0508 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  1. Αυγά4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Ζάχαρη1 ποτήρι νερού
  3. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ1 1/2 ποτήρι νερού
  4. Βανίλιες2 τεμ
  5. Νερό1 φλυτζανάκι του καφέ περίπου
  6. Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ1 κουταλάκι γλυκού
Για την κρέμα
  1. Αυγά4 μόνο τα ασπράδια
  2. Ζάχαρη1 ποτήρι νερού
  3. Κακάο125 γρ
  4. Λικέρ μπανάνα2 κουταλιές σούπας ή κονιάκ
  5. Βούτυρο250 γρ λιωμένο
  6. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ25 γρ λιωμένη
  7. Μπισκότα πτι-μπερ10 τεμ τριμμένα καλά
Για το σιρόπι
  1. Νερό1/2 ποτήρι νερού
  2. Ζάχαρη1 κουταλιά σούπας
  3. Λικέρ μπανάνα2 κουταλιές σούπας
Για την επικάλυψη
  1. Κρέμα γάλακτος330 ml
  2. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ250 γρ σε κομμάτια
  3. Μέλι1 κουταλιά σούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι : Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την φαρίνα , την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το χτύπημα και βάζουμε σταδιακά το νερό (όσο πάρει).

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων 30 εκ και βάζουμε το μείγμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά ενώ μπορούμε να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα.

Αν δεν κολλήσει υλικό στην οδοντογλυφίδα είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα :  Σε ένα βαθύ  μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αυγού με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο ,το κακάο,τα τριμμένα μπισκότα,την λιωμένη κουβερτούρα,το λικέρ και τα χτυπάμε καλά να ομοιογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει καλά.

Για το σιρόπι : Μέσα σε 1/2 ποτήρι νερού προσθέτουμε την  ζάχαρη και το λικέρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συναρμολόγηση : Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί αφού έχει κρυώσει καλά, βρέχουμε ένα βαθύ μπολ και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Κόβουμε στην μέση οριζόντια το παντεσπάνι και σιροπιάζουμε τα δύο κομμάτια καλά.

Κόβουμε κυκλικά το κάθε κομμάτι παντεσπάνι στην διάμετρο του μπολ δημιουργώντας έτσι δύο κύκλους και δύο δακτυλίδια. Τοποθετούμε τον έναν κύκλο στον πάτο του μπολ και χρησιμοποιούμε τα δακτυλίδια για να δώσουμε ύψος περιμετρικά. Σιροπιάζουμε λίγο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας.

Κλείνουμε με τον δεύτερο κύκλο βάζοντας όπου υπάρχει κενό κομματάκια παντεσπάνι ώστε να θωρακίσουμε την κρέμα (μην φοβηθείτε να προσθέσετε κομμάτια παντεσπανιού γιατί έτσι κι αλλιώς τα κομμάτια θα ενωθούν μετά την ψύξη.)

Πιέζουμε λίγο με το χέρι μας και κλείνουμε με την μεμβράνη. Βάζουμε ένα στρογγυλό ίσιο πιάτο και κάτι για βάρος από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Για την επικάλυψη : Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς με αργές κινήσεις για 5 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς όχι πολύ. Αφού βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο, το γυρίζουμε ανάποδα, αφαιρούμε το μπολ και την μεμβράνη με προσοχή και περιχύνουμε με την σοκολάτα μας ώστε να το καλύψει ομοιόμορφα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 60-120 λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

* Για διευκόλυνση μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό βήμα-βήμα

alimoslive

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές31 λεπτά ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές3 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές5 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές7 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές9 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ10 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές23 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Exit mobile version