Συνταγές
Υπέροχη, γευστικότατη και απολαύστικη βυσσινάδα σήμερα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 κιλά βύσσινο το καθαρίζουμε το έπλυνα το έβαλα σε 2 λεκάνες όπως είναι με τα κουκούτσια και το πίεσα με τα χέρια Να λιώσει πολύ καλά
Το βάζουμε για 24 ώρες ψυγείο Το βγάζουμε και αφήνουμε μία ώρα να ξεπαγωσει Και το ξανά πίεσα Έβαλα ένα σουρωτήρι μέσα σε μια λεκάνη Έβαλα ένα τουλπανι και έριξα μέσα βύσσινο
αρχίζουμε να πιέζουμε μέχρι να βγει όλος ο χυμός Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το βύσσινο Αυτό που στίβο δεν το πετάω Αφού τελειώσει το βάζουμε πάλι τουλπανι ρίχνουμε λίγο νερό και το στοιβουμε..Μετράμε το χυμό με μία κούπα… 2 κούπες χυμό 1 κιλό ζάχαρη..Επειδή τώρα είναι πολύ ζουμερά έβγαλα αρκετό χυμό
Το Έβαλα σε δύο κατσαρόλες πρέπει να είναι μέχρι την μέση γιατί φουσκώνει πάρα πολύ θέλει προσοχή δεν το αφήνουμε μόνο του Αφού βράσει και λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνουμε την φωτιά
θα βγάλουμε όλο τον αφρό πολύ καλά Αφού ξαφρισουμε αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε Στην μισή ώρα έχουμε βάλει από πριν ένα πιάτο στην κατάψυξη Το παίρνουμε και ρίχνουμε μία κουταλιά στο πιάτο
με το κουτάλι μας το ανασηκώνουμε δύο τρεις φορές εάν έχει πήξη το σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει η βυσσιναδα Την βάζουμε σε μπουκάλια και στο ψυγείο και έχουμε για όλο το χρόνο Δεν χαλάει
δεν ζαχαρώνει Βάζουμε όσο θέλουμε στο ποτήρι και την αραιωνουμε με παγωμένο νερό..
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.