Συνταγές
Βουτήματα για τη Νηστεία με άρωμα καφέ και καραμέλα
Σήμερα φτιάχνουμε τραγανά νηστίσιμα βουτήματα για τον καφέ μας. Μην χάνεις χρόνο. Τα δοκίμασα και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν όσο και εμένα.
Υλικά
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ με γεύση καραμέλα ή απλό
3 κουταλιές νερό
150 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
60 ml. σπορέλαιο
2 κουταλιές νισεστέ
1 κουταλάκι μπέικιν
2 βανίλιες
300 γρ. αλεύρι γοχ.
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μικρό σκεύος και διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό.
Στη συνέχεια, δουλεύουμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να μαλακώσουν.
Ενσωματώνουμε στην πορεία το λάδι και τον καφέ.
Ρίχνουμε το νισεστέ, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, σιγά σιγά το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την πλάθουμε σε κόκκους και με ένα ξυλάκι από σουβλάκι πατάμε να πάρουν σχήμα καφέ, όπως φαίνεται και στο βίντεο μας στο Youtube.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Είναι μικροσκοπικά και πολύ ιδιαίτερα βουτήματα που θα τα απολαύσεις με τον καφέ.
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Τα δοκίμασες; Πες μου αν σου άρεσαν!