Συνταγές
Βασιλόπιτα – κέικ βουτύρου με καρύδια! (Τούμπανο σε όλα της!)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Προετοιμαζόμαστε για την Πρωτοχρονιά με μία καταπληκτική συνταγή για βασιλόπιτα με καρύδια! Είναι από τις πιο νόστιμες βασιλόπιτες που έχεις δοκιμάσει! Εγγυημένο αποτέλεσμα με αρχική έμπνευση της συνταγής από την κ. Σόφη Τσίωπου!
Υλικά
Για την Βασιλόπιτα:
150 γρ καρύδια
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
300 γρ ζάχαρη
5 αυγά
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
3 βανίλιες
1/2 κουταλάκι σόδα
100 ml χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 ml γάλα
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ κουβερτούρα
100 ml γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την βασιλόπιτα, θρυμματίζοντας τα καρύδια στο μούλτι.
Κατόπιν, χτυπάμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Έπειτα, αρωματίζουμε με το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον ενσωματώνουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε επιπλέον το γάλα και ανακατεύουμε ενώ στην πορεία ρίχνουμε το αλεύρι και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
Κατόπιν, τοποθετούμε το φλουρί και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 50 λεπτά περίπου.
Συνεχίζουμε με το γλάσο σοκολάτας. Λιώνουμε με την μέθοδο μπεν μαρί την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με κουτάλι περιχύνουμε την βασιλόπιτα.
Μπορούμε να σερβίρουμε όσο το γλάσο είναι ρευστό ή όταν σφίξει!
Είναι από τις πιο νόστιμες βασιλόπιτες που έχεις δοκιμάσει και για αυτό τον λόγο σου προτείνουμε να την δοκιμάσεις φέτος! Καλή χρονιά με υγεία!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!