Γλυκα
Αφράτο και μυρωδάτο κέικ μήλου – θα μοσχομυρίσει όλη η γειτονιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σας το συνιστούμε να το φτιάξετε άμεσα και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξανά αλλάξετε συνταγή ποτέ για κέικ μήλου
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ ζάχαρη
400 γρ.αλεύρι ΦΑΡΊΝΑ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
100 γρ.καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1 βανιλετα ή 2 βανιλάκια
250 λάδι ελαφρύ η μισό ελαιόλαδο μισό καλαμποκέλαιο
2 μήλα καθαρισμένα και σε κυβάκια
μισό πορτοκάλι στιμένο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρι και τη βανιλέτα μέχρι να αφρατέψουν, συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, τα καρύδια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μίγμα από μισό πορτοκάλι στιμένο και τη σόδα τα οποία έχουμε ανακατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Αδειάζουμε τα μήλα και το αλεύρι στο μπωλ. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και στη συνέχεια με το μίξερ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 30Χ24 εκατοστά και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου για 50 περίπου λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για ” κέικ μήλου” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού